Articole
  • Mesaje pentru romani
  • 11 iunie 2019
  • SENE CT

Victor Negrescu, Președintele PES Activists România: Consider oportună organizarea unei şedinţe CSAT privind situaţia din Republica Moldova pentru a sprijini detensionarea situaţiei şi menţinerea parcursului pro-european

Fostul ministru Victor Negrescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că România trebuie să aibă o poziţionare oficială faţă de situaţia politică din Republica Moldova. Negrescu susţine organizarea unei şedinţe CSAT pentru a sprijini detensionarea situaţiei şi menţinerea parcursului pro-european.

“Dincolo de păreri şi de analize privind situaţia din Republica Moldova, trebuie să avem o poziţionare oficială din partea României. Ţara noastră nu poate sta impasibilă şi aştepta în timp ce lucrurile se întâmplă în statul vecin şi prieten. Consider oportună organizarea unei şedinţe CSAT privind situaţia din Republica Moldova pentru a sprijini detensionarea situaţiei şi menţinerea parcursului pro-european", a declarat, pentru MEDIAFAX, Victor Negrescu, fost ministru pentru Afacerile Europene, ales europarlamentar pe listele PSD în viitoarea legislatură.

Acesta a mai spus că România poate avea un rol de mediator imparţial în această criză politică.

"În astfel de momente, avem nevoie de luciditate, dar şi de decizii care să permită soluţionarea rapidă a crizei. România poate juca acest rol de mediator imparţial şi să asigure cea mai bună cale spre o soluţie democratică. Trebuie să trecem peste retorica politică şi să ne gândim la cetăţeni, iar o bună parte din cetăţenii din Republica Moldova se aşteaptă ca România să aibă o poziţie coerentă decisă împreună de toţi actorii instituţionali”, a mai afirmat Victor Negrescu.

sursa: mediafax.ro