Articole
  • Mesaje pentru romani
  • 20 iulie 2019
  • Tulcea PSD Admin

Secretarul de Stat Cristina Tarteata: La mulți ani românilor ce poartă numele Sfântului Ilie, Aviației Române și Forţelor Aeriene!

În fiecare an, pe data de 20 iulie, îl prăznuim pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, unul dintre cei mai importanţi sfinţi din calendarul creştin-ortodox, cunoscut popular şi ca „Sfântul care aduce ploaia”. Acesta a fost fiul unui preot al Legii vechi, pe nume Sovac, care locuia în cetatea Tesve, din Galaad (Israel), situată dincolo de Iordan, de unde şi numele prorocului de „Tesviteanul”. Sfântul Ilie este cinstit de creştini după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă. 

Odată cu această sărbătoare, este celebrată și Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul fiind considerat ocrotitorul spiritual al piloților. În urmă cu 109 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet din istoria aviaţiei române cu un aeroplan de concepţie proprie pe teritoriul ţării noastre. Cu acest prilej, toate unităţile din subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene vor desfăşura ceremonii militare şi religioase, concursuri sportive, simpozioane şi activităţi specifice tradiţiei militare.

La mulți ani celor peste 125.000 de români care își serbează astăzi onomastica! La mulți ani Aviației Române și Forţelor Aeriene!