Articole
  • Mesaje pentru romani
  • 11 iulie 2019
  • PÎRVAN MIHAI

Premierul Viorica Dăncilă despre softul de la europarlamentare: "La prezidenţiale trebuie să avem o alternativă, pentru a nu exista suspiciuni"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă trebuie să existe "o altă alternativă" la sistemul informatic gestionat de STS folosit la europarlamentare şi, de asemenea, să existe o numărătoare paralelă.

"După cum ştiţi, există o comisie parlamentară care va analiza acest lucru. Este adevărat, am văzut că în spaţiul public au apărut multe semne de întrebare, multe dintre ele la care nu găsim o explicaţie, ceea ce va conduce la analiza acestui lucru şi cred eu că pentru a nu exista suspiciuni la alegerile prezidenţiale trebuie să avem o altă alternativă", a afirmat Dăncilă, la DC News, întrebată dacă softul pentru alegerile prezidenţiale va fi derulat tot de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, aşa cum s-a întâmplat la scrutinul pentru Parlamentul European din 26 mai.

Ea a adăugat că la alegerile prezidenţiale va exista "în mod sigur" şi numărătoare paralelă. "Atunci când există numărătoarea paralelă poţi să demonstrezi anumite lucruri care ţi se par incorecte", a explicat prim-ministrul.

 

AGERPRES/(A - autor: Dana Piciu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

https://www.agerpres.ro/politica/2019/07/11/dancila-despre-softul-de-la-europarlamentare-la-prezidentiale-trebuie-sa-avem-o-alternativa-pentru-a-nu-exista-suspiciuni--339730