Articole
  • Mesaje pentru romani
  • 17 iulie 2019
  • PÎRVAN MIHAI

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat noi beneficii pentru pensionarii din România. Declarația a fost făcută în direct la România TV.

”I-am prezentat doamnei prim-ministru astăzi o variantă de majorare a plafonului la care se acordă medicamente compensate pentru pensionari, începând cu 1 septembrie, când va crește și valoarea punctului de pensie și după următoarele calcule și simulări, acest plafon se va ridica de la 990 de lei la 1100 - 1150 de lei”, a precizat Marius Budăi la România TV.

”Avem două motive din cauza cărora pensiile sunt mici. Una este valoarea punctului de pensie și aici guvernul poate interveni, iar cea de-a doua chestie este cu cei 30 de ani de după Revoluție în care poate 15-20-25 de ani nu s-a lucrat corect și nu s-a scris pe cartea de muncă acele contribuții corect datorate și anume ori s-a lucrat la jumătate de normă sau o normă întreagă cu salariul minim. Noi ne-am gândit că putem face ceva pentru cei de la baza pensiilor. Știți că până la 2000 de lei nu se impozitează pensia, s-a renunțat la acel 5.5% pentru sănătate și al treilea lucru era acest prag de ceștere a pragului pentru medicamentele compensate”, a mai precizat ministrul Muncii.

Ministrul Marius Budăi a mai precizat că aceste schimbări ar urma să aibă loc tot de la 1 septembrie, atunci când se majorează valoarea punctului de pensie.  

 

Sursa: dcnews.ro

https://www.dcnews.ro/beneficii-noi-pentru-pensionari-masurile-anuntate-de-marius-budai_673587.html