Articole
  • Mesaje pentru romani
  • 05 august 2019
  • FUIOR IULIA

Mihai Fifor acuza apariția unui fake news: "Distorsionarea realitații este riscanta"

Ministrul interimar al MAI, Mihai Fifor a publicat în această seară conversația pe care a avut-o cu un jurnalist al unei televiziuni, pe o posibilă intervenție în direct pe cazul Caracal. Fifor se arată dezamăgit de fake news-ul apărut ulterior.

"In seara aceasta, am primit din partea unui jurnalist Digi24, printr-un mesaj pe WhatsApp, invitația de a interveni telefonic pentru a "vorbi despre cazul Caracal". La acest mesaj am răspuns, politicos, că acest caz se află la DIICOT, nu la MAI.

Acesta este motivul pentru care nu am competența de a comenta public, la televizor, pe marginea unei anchete în desfășurare. Pentru că acesta este "cazul Caracal" - o anchetă în curs, despre care nu sunt legitimat să comentez.

Fake-news-ul apărut ulterior este "Reacția lui Fifor la dezvăluirile că un șef de poliție încerca să obțină date de la interlopi, oferind date din dosar". Așa cum se poate vedea în conversația cu jurnalistul Digi24, acest lucru nu a fost nicio secundă adus în discuție, iar răspunsul meu nu reprezintă vreo reacție la acest subiect.

Este riscantă distorsionarea realității, iar efectele pot fi realmente dăunătoare și periculoase pentru caz, pentru percepția publică, pentru dreptul cetateanului la o informare corecta. Fac un apel către jurnaliști, oameni pe care i-am pretuit si pe care ii pretuiesc, la respectarea veridicității faptelor prezentate.

Vorbim despre un caz amplu, care a generat un val de emoție uriaș la nivelul societății, caz in care contributia media a fost extrem de importanta.

În ceea ce privește legătura dintre Nicolae Alexe și reprezentantul unei firme locale de pază, există deja, de săptămâna trecută, o anchetă în curs, iar rezultatele acesteia vor fi comunicate ulterior finalizării.

Niciun ministru sau șef de instituție nu pot interfera cu aceste anchete, emițând păreri sau divulgând informații parțiale la televizor. Nu este nici corect si nici legal.

In ceea ce ma priveste, voi fi mereu gata sa raspund prompt si onest solicitarilor jurnalistilor, asa cum am facut de fiecare data," este mesajul lui Mihai Fifor.

susa: https://www.dcnews.ro

Iată și captura mesajelor de pe Whats App:

(w670)