Articole
  • Mesaje pentru romani
  • 24 iulie 2019
  • CĂLIN RADU

Corlatean il pune la punct pe Pieleanu: ”Masina PSD nu s-ar fi miscat pentru alt candidat”

Corlățean îl pune la punct pe Pieleanu: ”Mașina PSD nu s-ar fi mișcat pentru alt candidat”

”Este o diferență între favorabilitate și votul exprimat - electoratul PSD în realitate este peste 30%, iar electoratul ALDE este undeva la 5%”.

BUCUREȘTI, 24 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Devenit un fel de reper pentru decidenții PSD, profesorul Marius Pieleanu a insistat mult ca Tăriceanu să fie candidatul unic al unei alianțe PSD-ALDE. ”Călin Popescu Tăriceanu are cea mai mare favorabilitate din politica românească de centru-stânga”, a continuat să arate Pieleanu și aseară, după ce Viorica Dăncilă a fost desemnată candidat al PSD.

În contrapartidă, Titus Corlățean, un om politic experimentat în practica electorală – nu doar în teorie! – a subliniat două aspecte:

-         este o diferență între favorabilitate și votul exprimat;

-         electoratul PSD nu s-ar fi mișcat la turul I pentru un candidat din afara partidului.

În plus, Titus Corlățean a pus la punct și situația electorală din acest moment – ”Electoratul PSD în realitate este peste 30%, iar electoratul ALDE este undeva la 5%”, a declarat Titus Corlățean la ”Sinteza zilei”.

În privința alegerilor, Titus Corlățean este ferm: ”Această mașină a partidului va funcționa – structurile se vor mobiliza”, spune fostul șef al diplomației.

În plus, Corlățean este sigur că decizia CEx este definitivă, nu se poate întoarce în privința candidatului – așa cum sugerează sau chiar solicită diverși analiști.

”PSD este pe un trend de recuperare, iar în scurt timp va trece clar peste 30%”, consideră Titus Corlățean.

Iar concluzia lui Corlățean – de ce are nevoie România de un președinte ca Viorica Dăncilă?

”Țara asta are nevoie de un președinte neconflictual, faptul că menținem un conflict intern ne transformă într-o țară vulnerabilă”, spune Corlățean, ”strategia securistă de învrăjbire ne duce jos de tot”.


Sursa: Sputnic.md

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190724/26977623/Corlatean-Pieleanu-Maina-PSD-candidat.html