Articole
  • Mesaje pentru romani
  • 12 iunie 2019
  • PÎRVAN MIHAI

84 de companii româneşti, prezente la Expoziţia pentru Comerţ şi Investiţii de la Ningbo, China

O delegaţie economică din România, condusă de secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Gabriela Mihaela Voicilă, a participat, în perioada 8-12 iunie, la ediţia a V-a a Expoziţiei pentru Comerţ şi Investiţii, în formatul de cooperare 17+1, de Ningbo, Republica Populară Chineză, conform unui comunicat al ministerului de resort transmis miercuri AGERPRES.

În pavilionul naţional din cadrul expoziţiei, dedicate prezentării produselor specifice ţărilor Europei Centrale şi de Est consumatorilor chinezi, au expus 84 de companii româneşti, pe o suprafaţă de 504 mp, produse precum vinuri, miere, patiserie, gemuri, produse naturiste, cosmetice etc.

În paralel cu Expoziţia de la Ningbo, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a organizat, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Industriilor de Morărit şi Panificaţie din România (ANAMOB), şi o misiune economică, din care fac parte şapte companii din domeniul alimentar, condusă de secretarul de stat Voicilă.

"Antreprenorii români au avut oportunitatea de a identifica şi stabili noi parteneriate de export, atât pe piaţa chineză, cât şi în ţările participante la manifestarea internaţională de la Ningbo, prin discuţiile purtate pe timpul forumurilor de afaceri, organizate în marja expoziţiei, pe domeniile: investiţii, comerţ, sănătatea şi siguranţa produselor agro-alimentare, educaţie, cultură", se menţionează în comunicat.

Agenda vizitei demnitarului român a cuprins o serie de întrevederi, atât la nivel înalt, cu Hu Chun Hua, vicepremierul Consiliului de stat, şi cu ministrul adjunct al comerţului din R. P. Chineză, cu reprezentanţi ai Provinciei Zhejiang şi ai municipiului Ningbo, cât şi cu antreprenori de pe piaţa chineză. Gabriela Mihaela Voicilă a evidenţiat, cu această ocazie, calitatea dialogului bilateral şi importanţa pe care România o acordă permanent dezvoltării în continuare a cooperării româno-chineze, atât în plan bilateral, cât şi într-un context mai larg, ca membru al Uniunii Europene.

De asemenea, a prezentat climatul investiţional din România şi legislaţia în domeniu, precum şi oportunităţile oferite de proiectele strategice în parteneriat public-privat selectate de guvernul român. 

Delegaţia română prezentă la Ningbo şi secretarul de stat Voicilă au efectuat şi o serie de vizite la companii locale interesate de facilităţi logistice, de unităţi de producţie în România şi de importul de produse agroalimentare româneşti.

 

AGERPRES/(AS-autor: Nicoleta Gherasi, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

https://www.agerpres.ro/economic-intern/2019/06/12/84-de-companii-romanesti-prezente-la-expozitia-pentru-comert-si-investitii-de-la-ningbo-china--325068