Articole
  • Eveniment
  • 15 mai 2019
  • Florentina Abu

Parlamentarii PSD Arad alaturi de ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, in vizita de lucru in Arad

Parlamentarii PSD de Arad l-au însoţit astăzi pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, aflat la invitaţia senatorului Mihai Fifor și a deputaților Dorel Căprar, Adrian Todor și Florin Tripa, într-o vizită în judeţul Arad. Este bine să se ştie că Guvernul României derulează în Arad investiţii în valoare de peste 100 milioane lei, pe cele trei domenii: ape, păduri şi controlul poluării cu nutrienţi. Printre aceste investiţii realizate sau în curs de realizare, se numără amenajarea Văii Luncşoara, amenajarea Valea Mare, la Târnova, acumularea nepermanentă la Valea Moneasa, amenajare Valea Hălmăgel, investiţii care au ca scop protejarea populaţiei împotriva inundaţiilor. 

„Am vizitat de dimineaţă, alături de ministrul Deneş, în zona Sâmbăteni, lucrarea hidrotehnică Refacere și protecție dig mal drept Păuliș Sâmbăteni. Tema principală recurentă a fost protecţia împotriva inundaţiilor şi măsurile specifice pe care le poate adopta ministerul prin lucrări hidrotehnice. Foarte important în acest sens este chiar proiectul „ForMureș, îmbunătățirea managementului riscului la inundații pe râul Mureș în zona transfrontalieră” care a fost expus în detaliu la Prefectura Arad. Vizita a cuprins şi o masă rotundă la la sediul administrativ al Luncii Mureşului”, a transmis deputatul Dorel Căprar.

Ultimul punct de pe agenda vizitei ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în județul Arad, a vizat un obiectiv extrem de important din județul nostru și anume amenajarea hidrotehnică Valea Sighișoara. „Valoarea totală actualizată a lucrării este de 29,34 milioane de lei, aceasta urmând să fie finalizată în 2020. Se vor realiza: 5 km consolidare mal, trei praguri de fund, cinci căderi praguri, 15 podețe de acces, iar albia va fi recalibrată pe o lungime de 2,6 km”, a mai arătat președintele PSD Arad, Dorel Căprar.