Articole
  • Demontam manipularea
  • 11 iulie 2019
  • Sorescu Ana Maria

Diversiunile PNL sunt aruncate în aer de datele oficiale

Liderii PNL continuă campania de manipulare, aruncând către opinia publică declarații false fără să se gândească la efectul acestora. Printre ultimele dezinformări ale liberalilor se numără și declarațiile halucinante cu privire la bugetul de pensii.

Aceste declarații sunt însă contrazise de datele oficiale care demonstrează negru pe alb că de la un deficit la bugetul de pensii de minus 15 miliarde de lei în guvernarea Cioloș, s-a ajuns în prezent la un plus de 218 milioane de lei.

"Cifre oficiale: 218.029.188 lei! Atât este EXCEDENTUL bugetului de pensii în trimestrul doi al anului. Este pentru prima oară , din 2007, când bugetul de pensii are din nou excedent – adică încasează mai mulți bani decât cheltuie. Așadar SUNT BANI DE PENSII, fără probleme!

Excedentul bugetului de pensii este cea mai bună dovadă care desființează manipularea Opoziției că n-ar fi bani de pensii. Această minciună prin care PNL își pregătește justificarea plafonării sau tăierii pensiilor în eventualitatea unei veniri la guvernare, trebuie să înceteze. Ar fi un gest de minimă decență și considerație la adresa părinților și bunicilor tuturor românilor!

Aceasta este cea mai bună situație a bugetului de pensii din ultimii 12 ani, fiind rezultatul deciziei guvernului PSD în privința transferului contribuțiilor de la angajat la angajator, dar și a creșterii numărului de salariați și a majorării salariilor. Măsura a fost atunci criticată cu vehemență de PNL. Iată însă că după 2 ani se văd roadele bune ale acelei decizii", scrie Niculae Bădălău pe pagina sa de Facebook.